Coș

C’est la vie! Ce să-i faci?

40,00 lei

Informații suplimentare

Autor

Format

17×24

ISBN

978-606-9062-89-0

Pagini

128

Data aparitiei

decembrie 2022

Categorie:

Descriere

Mai devreme sau mai târziu, vine un moment în care, cu voia sau fără voia noastră, noi oamenii ne facem bilanțul vieții, al faptelor noastre, al activităților, al carierei … Atunci, dacă suntem onești, recunoaștem că ne-am risipit de multe ori energia, sănătatea, frumusețea în unele activități ce nu meritau prea mult. Am investit sentimente, iubire, recunoștință, timp în prietenii cu oameni care nu merită … Sau, dimpotrivă, OAMENI CARE MERITĂ. Omagiu celor din categoria a doua.

Îmi spun cu tărie că tot ce este inspirat cu sinceritate și dăruire va rămâne și va străluci într-o zi în întreaga sa splendoare, pe când răutățile, intrigile, neadevărurile, chiar dacă reușesc pentru o vreme, vor eșua într-un final, mai apropiat sau mai îndepărtat.

Finalmente, toate se vor încheia cu bine, pentru cei care și-au fixat în viață un ideal de frumusețe și respect al semenului. În căutarea liniștii, oamenii sunt conduși către lumină și adevărata înțelegere a lucrurilor și acțiunilor.

Cartea „C’est la vie! … Ce să-i faci? …” cuprinde o selecție a unor povestioare adevărate din perioada predecembristă și postdecembristă ’89, îmbrăcată pe alocuri cu o haină metaforică. Uneori, adresabilitatea direct cititorului îndeamnă la reflecție și autoreflecție, dar și la acțiune. În paralel este descrisă și povestea lui Pepi Motanul, pisicul isteț, frumos, inteligent și șarmant, cu ochi de chihlimbar, care însuflețește apartamentul 16.

Dacă urmăm cel puțin un exemplu pozitiv din carte, cu siguranță vom fi mai bogați sufletește, mărindu-ne anvergura cunoașterii și a experienței personale.

Cât adevăr în citatul următor, care ne îndeamnă spre o latură frumoasă a vieții pe care trebuie să o trăim, confirmat de secole și secole:

„Dacă ducem o viață frumoasă, vremurile în care trăim ni se par, de asemenea, bune. Vremurile în care trăim reflectă ceea ce există în interiorul nostru” [Sfântul Augustin din Hippo, 354 – 430].

Cartea aceasta reprezintă întoarcerea mea către povestire, pe de o parte, dar și redimensionarea unor frânturi de realități, pe de altă parte.

Cele câteva povestioare din carte, poate pe alocuri au un stil didacticist, dar toate au sâmburi de adevăr, care au germinat mai mult sau mai puțin, îndemnați fiind de prezentul pe care cu toții îl străbatem, dar și de viitorul apropiat sau îndepărtat, care cu siguranță este imprevizibil.

Prin așternerea acestor frânturi din memoriile mele am simțit nevoia de a lăsa trecutul în spate, de a mă debarasa de unele mentalități și prejudecăți învechite, de unele convingeri profund înrădăcinate. Nu a fost ușor, dar în acest fel am avut prilejul să părăsesc starea de a fi un om ermetic și melancolic, care la un moment dat a pus stăpânire pe mine, doar pasager, ajutat fiind și de o perioadă anumită din viața noastră, a seniorilor [în perioada COVID-19].

C’est la vie! … Ce să-i faci? …

Această carte este răspunsul meu pe care-l dau vieții.

Ce ne așteaptă? Spre ce căi trebuie să o luăm?

Să alegem Frumosul, Binele, Armonia, Franchețea, Iubirea! … pentru noi și pentru semenii noștri.

Succes pe acest drum! …

Tuturor cititorilor care vor avea curiozitatea să răsfoiască această carte, le urez LECTURĂ PLĂCUTĂ! … Și numai gânduri bune.

 

 

 

                                                                                          Autoarea

WordPress Lightbox