Coș

Pierdut în Islanda & Franța – Jurnal de călătorie

50,00 lei

Informații suplimentare

Autor

Format

13×20

ISBN

978-606-9062-64-7

Pagini

322

Data aparitiei

mai 2021

Disponibil pentru precomandă

Categorie:

Descriere

În pofida pandemiei generate de infecția cu Coronavirus (COVID-19), pe 21 aprilie îmi achiziționasem bilete pentru America de Sud; urma să aterizez, la sfârșit de iulie, în Bogota, Columbia și de acolo să-mi încep călătoria spre Lima, Peru, de unde aveam zborul de întoarcere. Intenția era să parcurg distanța dintre aceste două puncte prin intermediul mijloacelor de transport locale, amestecân-  du-mă, atât cât ar fi fost posibil, cu localnicii. Totodată urma să traversez și Ecuador-ul unde mi-ar fi plăcut să vizitez arhipelagul Galapagos. N-a fost să fie… mi-a fost anulat zborul și astfel a trebuit să renunț la planul A și, regrupând, să mă gândesc la un plan B.

 

Este a doua oară când, din motive obiective, renunț la o călătorie în Peru. Prima dată s-a întâmplat în 2008 când, împreună cu o echipă de alpiniști români, trebuia să plec spre atingerea vârfurilor Huascarán (6768 m) și Alpamayo (5947 m) – acesta din urmă fiind considerat cel mai frumos munte din lume. Nici atunci nu a fost să fie!! Nu-i nimic, data viitoare.

 

Am ales, dacă nu Ecuador, atunci Polul Nord… sau cât mai aproape de el posibil – insulele Svalbard, urmând ca de aici să cobor spre Norvegia și să vizitez întreaga peninsulă Scandinavă. A venit valul al II-lea al temutului virus și, odată cu el, restricții noi aduse temerarilor – din nou regrupare și, renunțând și la biletele spre Svalbard, m-am încumetat să sper la Islanda și Franța (la momentul la care scriu aceste rânduri niciuna din aceste două țări nu impun restricții majore de călătorie românilor). Rămâne deci să ajung în locuri pe care mi-aș fi dorit să le văd, dar unde nu aș fi ales să merg dacă nu eram presat de factori precum cei ce țin de actualul context.

 

O altă opțiune viabilă era Turcia, doar că aici am mai fost de multe ori și, în plus, îmi doresc foarte mult să vizitez Islanda – care totuși nu e la fel de la îndemână ca Turcia. Franța, pe de altă parte, țară pe care am vizitat-o de asemenea de câteva ori, oferă la rândul ei enorm de multe destinații de călătorie așa că, fără niciun comentariu în plus, am ales ca anul acesta să mă pierd în Islanda și, dacă nu se schimbă nimic până atunci, Franța. Sper să mă bucur (și să vă bucur) cu un traseu frumos și plin de inedit.

 

București, 21 iulie 2020, ora 04:57

WordPress Lightbox