Coș

Renata Tatomir

Renata TATOMIR este profesor universitar specializat în egiptologie și istoria Orientului antic, director al Departamentului de Științe Sociale și ale Naturii de la Universitatea Hyperion din București și colaborator al instituțiilor academice și muzeale de profil. Este bursier al prestigiosului Institut Francez de Arheologie Orientală din Cairo și autor a șase cărți de specialitate și peste cincizeci de articole și studii, multe dintre ele rezultate ale participării sale anuale la conferințe și congrese internaționale de profil. Din anul 2010, participă regulat la acest tip de acțiuni academice organizate la Universitatea din Cairo, unde în 2017 a fost visiting professor.

La Universitatea Hyperion Renata Tatomir este inițiatoarea unor cursuri care marchează specificul specializării Istorie de la această instituție de învățământ superior: egiptologie, antichități egiptene, culte orientale la Roma, limbi și scrieri ale izvoarelor – scriere hieroglifică medio-egipteană și limbă ebraică. Totodată este și organizatorul conferinței internaționale anuale Dialogul Est-Vest.

Curiozitatea științifică insațiabilă a condus-o către preocupări enciclopedice și către o formație inter- și pluridisciplinară, deținând în prezent competențe profesionale (nivel de licență, masterat, doctorat) în diverse specializări, de la istorie, drept (drept internațional) și sociologie (studii de securitate și analiza informațiilor), la fizică și management. Predă cursuri de istorie antică universală, preistorie și arheologie, antropologie culturală, știință și religie, diplomație culturală etc.

Afișez toate cele 6 rezultate

WordPress Lightbox