Coș

TRATAT DE MANAGEMENT GENERAL VOLUMUL 3. ORGANIZAREA

120,00 lei

Informații suplimentare

Autor

, , , , , , ,

Format

17.6×25

ISBN

978-606-94702-4-4

Pagini

994

Data aparitiei

septembrie 2020

Disponibil pentru precomandă

Categorie:

Descriere

Rod al colaborării susținute și al eforturilor remarcabile, „Tratatul de Management general, Volumul 3 – Organizarea” în două părți și zece capitole, însumând peste 900 de pagini, este redactat de coordonatorul general și șase autori din domeniul managementului ca știință și activitate practică, cadre universitare cu o vastă experiență în domeniul cercetării științifice. Prin conținutul său bogat și complex de idei, Tratatul se prezintă ca o amplă colaborare și conlucrare de cercetare științifică. Fiecare autor a avut în intenție dorința de a-și aduce contribuția personală la aprofundarea și dezvoltarea teoriei și practicii în organizare.

Tratatul este o operă științifică complexă care prezintă organizarea din perspectiva sistemului de organizare europeană și internațională, valorizând în mod deosebit contribuția cercetării și practicii românești.

Tratatul sintetizează și explică problemele specifice ale organizării, oferind nu rețete, ci cunoștințe de bază teoretice și modalități practice de utilizare a organizării în managementul organizației. S-ar putea desluși în paginile Tratatului chiar „un mod de întrebuințare” a cunoștințelor pentru încărcarea cu noțiuni care, aplicate, pot asigura mangerilor și cercetătorilor în domeniu învățăminte din numeroasele domenii care și-au găsit locul în lucrare.

În privința preocupărilor academice românești, tratatul are, în primul rând, ca obiectiv să prezinte contribuțiile științifice în conturarea organizării, fiind o demonstrație amplă de management teoretic și management aplicativ în care mediul academic și de afaceri s-au intersectat cu numeroase modele și concepte de management general și funcțional. Multe capitole din Tratat introduc premiere științifice atât în domeniul managementului românesc, cât și în acela al managementului european și cel de management comparat internațional.

Tratatul este o lucrare valoroasă în cadrul literaturii de management din România, reușind în deplină măsură să poziționeze organizarea pe un loc important în managementul european și managementul comparat internațional. Referindu-ne la trăsăturile caracteristice ale tratatului, remarcăm faptul că acesta este nu numai o descriere teoretică a organizării, ci și o precisă orientare practică, trăsătură pe care o regăsim consistent exprimată în fiecare capitol, autorii prezentând numeroase exemple din activitatea practică de organizare, redate ca experiențe oferite cititorilor lucrării.

 

                                                            Prof. univ. dr. Dr. H. C. Ion PETRESCU

 

WordPress Lightbox