Coș

EVOLUȚIA DREPTULUI ȘI A SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI ÎN CONTEXT INTERNAȚIONAL 1918-2018

35,00 lei

Informații suplimentare

Autor

Pagini

250

Format

14.5×20

ISBN

978-606-28-0963-8, 978-606-9062-26-5

Data aparitiei

iulie 2019

Categorie:

Descriere

Volumul de față reunește studii elaborate de mai mute personalități din domeniul dreptului, susținute, în cea mai mare parte, pentru prima dată la Sesiunea Universității Internaționale de la Cheia, organizată sub genericul „Evoluția dreptului și a societății românești în context internațional, 1918-2018”, de Clubul de la Cheia „Victor Dan Zlătescu”, în colaborare cu mai multe instituții, sub egida Secției de Drept Internațional și Drept Comparat a Academiei de Științe Juridice din România și cu contribuția unor membri ai Institutului Internațional de Drept de Expresie și Inspirație Franceze din Paris (IDEF) și ai Institutului European de Drept din Viena (ELI).

Cartea ilustrează în linii mari modul în care au evoluat știinţa dreptului şi jurisprudenţa în domeniu, în România, de la Marea Unire până în zilele noastre. Ea contribuie la evoluţia dreptului şi a justiţiei la nivel regional, european şi chiar global, astfel, cum remarca şi doamna prof. univ. dr. Christiane Wendehorst, președinta ELI, în Cuvântul adresat participanților la Sesiunea menționată mai înainte a Universităţii de la Cheia, în care sublinia actualitatea şi profunzimea temelor abordate.

În acest volum au fost, de asemenea, reluate unele idei remarcabile, susținute de autorii lor în alte conferințe internaționale, în diferite ocazii, dar lansate de aceştia în cadrul Clubului, creat la Cheia, din inţiativa prof. univ. dr. Victor Dan Zlătescu, membru titular al Academiei Internaționale de Drept Comparat de la Haga, judecător al Primei Curţi Constituţionale din România, creatorul Școlii Moderne de Drept Comparat din România şi al Societăţii Române de Drept Comparat.

 

Prof. univ. dr. Irina Moroianu Zlătescu

Membru titular al Academiei de Stiințe Juridice din România

și al Academiei Internaționale de Drept Comparat de la Haga

Membru al Comitetului Director al IDEF şi al Consiliului ELI

WordPress Lightbox