Coș

Metode şi tehnici de intervenţie în consilierea şi psihoterapia copilului şi adolescentului

30,00 lei

Informații suplimentare

Autor

,

Format

17.6×25

ISBN

978-606-28-0935-5, 978-606-9062-11-1

Pagini

184

Descriere

Lucrarea de față abordează teme de actualitate în consilierea şi psihoterapia copilului şi a adolescentului.

De ce o asemenea culegere de lucrări?

Ideea de a culege şi selecta studiile colegilor psihologi clinicieni şi psihoterapeuţi, cu competenţe în activitatea cu copiii a fost o intenţie ce s-a materializat după ceva timp. Ne întâlnim frecvent cu situaţia de genul „chiar dacă lucrez cu copii nu am timp sau nu am abilitatea de a scrie despre ceea ce fac”, iar colegii noştri chiar au ce să pună pe hârtie din experienţele lor… Competenţa de a scrie despre ceea ce faci în cabinet se formează şi exersează.

Ştim cu toţii că o carte cu studii de caz sau cu prezentarea unor repere pentru abordarea unei probleme frecvent întâlnite în practică valorează enorm, comparativ cu un volum chiar bine documentat, plin de teorie. Ca practicieni, ne-am aflat în cabinet la începuturile activităţii noastre în situația „Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!”

Totuși, am învățat cu toții că teoria fără practică și practica fără teorie nu sunt utile și nici complete. Învățăm să devenim practicieni cercetători.

Fiecare din lucrările prezentate fac referiri la problemele cu care se întâlnesc cadrele didactice și psihologii din școli sau din cabinetele private. Temele abordate de autori sunt: stresul la școală; rolul jocului în psihoterapia copilului; abordarea copilului în situația de expertiză judiciară; plan de intervenție pentru copilul cu tulburare pervazivă de dezvoltare și cu tulburare de procesare senzorială; comunicarea în relația terapeutică; intervenția și diagnosticul tulburării de anxietate; tulburarea psihosomatică la adolescenți și abordarea tentativei de suicid la adolescenți.

 

Autorii se caracterizează prin modestie profesională şi îndeosebi, printr-un interes crescut de participare la activităţile profesionale, workshop-urile, cursurile de formare profesională, desfășurate în Centrul de Cercetări Calitative în Consiliere şi Psihoterapie, din cadrul Universităţii „Tibiscus” din Timişoara.

Psihoterapeut,

Prof. univ. dr. Loredana-Ileana Vîșcu

WordPress Lightbox