Coș

Studii in psihoterapie

35,00 lei

Informații suplimentare

Autor

Format

17.6×25

ISBN

978-606-94630-4-8

Pagini

224

Data aparitiei

iunie 2018

Descriere

Volumul STUDII ÎN PSIHOTERAPIE include lucrările elaborate de psihologi, viitori psihoterapeuți și psihoterapeuți din diverse orientări psihoterapeutice structurate în două părți: parte teoretică și studii de caz.

Intenția este de a iniția o serie de asemenea volume cu apariţie anuală.

Lucrările din partea teoretică surprind interesele autorilor pentru: psihologia clinică, supervizare, psihologia evoluționistă, adolescență, jocuri de noroc, transferul în psihoterapie etc., iar lucrările din partea a doua – studiile de caz – descriu modul în care autorii psihoterapeuți autonomi au lucrat cu clienţii lor. Studiile de caz descriu modalitatea de lucru în psihoterapia integrativă strategică.

Fiecare lucrare exprimă câte ceva din interiorul și din dăruirea pentru psihologie și psihoterapie în special, a autorilor.

De asemenea, am apreciat promptitudinea răspunsurilor primite de la autori când solicitam anumite precizări referitoare la conținutul lucrărilor şi mobilizarea în timp util a fiecărui autor.

În psihologie clinică și psihoterapie, asemenea altor domenii din psihologie, când se menționează cuvintele de: cercetare, studii, articole, uneori se remarcă o atitudine de crispare, de reticență. Schimbările din social, politicile educaționale, fiscale și problemele de la nivel mondial afectează munca din fiecare cabinet indiferent de competențele psihologului.

A rămâne pe o piață concurențială presupune a investi timp, nu doar în practica terapeutică, dar și într-o permanentă formare profesională concretizată în: participarea la cursuri de formare profesională continuă, workshop-uri, intervizări și supervizări, conferințe, publicații.

Doar practica profesională nu este suficientă, a fi un bun profesionist înseamnă a investi în teorie și practică. Practica din cabinet este o continuare a registrului epistemic și se finalizează periodic cu elaborarea de studii, articole diseminate cu diverse ocazii profesional-științifice.

Ruptura dintre teorie și practică se acoperă prin schimbarea atitudinii psihologului față de cercetarea, atât cantitativă, cât și calitativă. Promovăm atitudinea de practician-cercetător. A rămâne pe piața concurențială tot mai acerbă presupune schimbări în mentalitatea psihologului; a te ascunde în spatele incertitudinii, nesiguranței care stăpânește mai toate domeniile profesionale nu este o scuză pentru a nu face nimic până se limpezesc apele. Apele tulburi pot să fie o constantă în viața economică și socială, iar viața personală și profesională se continuă și psihologul este nevoit să se adapteze la schimbare, dacă mai vrea sau nu să rămână pe piața furnizorilor de servicii psihologice.

Încă o dată apreciez dăruirea, motivația și curajul autorilor pentru a publica și a veni în sprijinul altor colegi prin ideile și propunerile lor pentru activitatea practică.

Timişoara, 2 mai 2018

Prof. univ. dr. Loredana-Ileana VÎŞCU

Universitatea „Tibiscus” din Timişoara,

Vicepreşedinte Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi
Psihoterapie Integrativă (ACCPI),

Psihoterapeut, formator şi supervizor în orientarea psihoterapie integrativă

 

WordPress Lightbox