Coș

PSIHOTERAPIA COPILULUI ȘI ADOLESCENTULUI. STUDII Volumul 3

45,00 lei

Informații suplimentare

Autor

,

Format

17×24

ISBN

978-606-28-1470-0, 978-606-9062-47-0, 978-606-9062-77-7

Pagini

280

Data aparitiei

iunie 2022

Descriere

Volumul Psihoterapia copilului și adolescentului. Studii. Volumul 3,   dovedește că interesul pentru a publica devine tot mai mare din partea profesioniștilor care lucrează în principal cu copii, iar faptul că în echipa de lucru sunt atrași și studenți arată că formarea unui cercetător-practician începe încă din facultate.

În fiecare an prin studiile prezentate insistăm pe formarea și cultivarea identității de psihoterapeut prin menționarea statutului și afilierii autorilor, dar și pe promovarea ideii că indiferent de orientarea terapeutică, toate demersurile sunt realizate doar pentru atingerea bunăstării copilului și adolescentului.

Titlurile din acest volum trimit la abordarea practică a unor probleme cu care se confruntă copii și tinerii la nivel mondial, iar autorii lucrărilor sunt psihologi clinicieni, psihoterapeuți formați în una sau mai multe orientări terapeutice. Lucrările colegilor sunt filtrate prin ore de practică în cabinet și ceea ce ajunge la noi cititorii poartă amprenta stilului lor terapeutic. Ordinea demersului în care au luat ființă materiale din volumul de față este: studiu teoretic – practică – practică/reflecție – scris. De fapt, aceasta este și succesiunea firească a unui material care se dorește a fi util practicianului și nu doar de a fi scris într-o carte uitată de vreme cu minime implicații utile practicianului.

Programele de formare în psihoterapie și supervizare au intenția declarată de a forma practicieni-cercetători, fiind  nevoie de încurajare și de a oferi sprijin colegului ce intenționează să scrie. Când decidem să scriem să avem permanent în minte întrebarea: cui folosește ceea ce scriu?

Fiecare din creațiile colegilor care sunt coautori ai acestui volum ating cititorul și trezesc respectul acestuia încă de la titlul studiului, fiind titluri care „te țin în loc”, te incită să le citești și să te înclini în fața curajului autorului de a aborda tema îndeosebi din perspectivă practică. Și mai mult, după ce citești materialul să fii convins că ceea ce scrie acolo te va ajuta și pe tine în practica viitoare; scrisul colegilor noștri vine din practică și se duce în practică. De asemenea exemple de bune practici, de studii de caz, de repere în abordarea cazurilor avem nevoie.

FELICITĂRI autorilor!

 

VÎȘCU LOREDANA-ILEANA

WATKINS CLIFTON EDWARD Jr

WordPress Lightbox