Coș

BUSUIOCENII. CRONICA BOIERILOR DIN PIŢIC

55,00 lei

Informații suplimentare

Autor

Format

B5

ISBN

978-606-9062-38-8

Pagini

118

Categorie:

Descriere

Prezenta lucrare a fost concepută şi elaborată în patru dimensiuni.

Mai întâi, am făcut o scurtă analiză asupra evoluţiei clasei boiereşti române în decursul secolelor cu descrierea demnităţilor sau rangurilor pe care aceştia le-au purtat.

Partea a doua cuprinde o trecere în revistă a câtorva din cele mai însemnate familii de boieri gorjeni, cu prezentarea unora dintre personalităţile care s-au remarcat din rândul lor.

Cea de a treia parte şi cea mai importantă se referă la boierii Busuioceni, succesori ai marilor boieri Bălceşti, urmată, în măsura în care datele culese mi-au permis, de prezentarea în detaliu a personalităţii: marelui publicist paşoptist Grigore R. Busuioceanu, a remarcabilului critic, istoric de artă şi poet Alexandru Al. Busuioceanu, cât şi a romanticei poete Ileana Busuioceanu.

Prin scrierea acestui volum nu am urmărit decât să aduc unele completări la monografia comunei natale, redactată magistral de fostul meu dascăl Alexandru Popescu.

Teama de a nu omite importante date privind personalităţile vizate, m-a determinat să citez cât mai fidel din cuprinsul documentelor studiate, cu riscul de a mă repeta uneori.

În speranţa că personalităţile prezentate în cuprinsul cărţii, vor constitui repere demne de urmat, pentru tinerii mei consăteni şi nu numai, vă invit, cu toată dragostea, să o lecturaţi.

 Autorul.

WordPress Lightbox