Coș

Indicatorii UNESCO (CDIS) – Cultură pentru Dezvoltare. România – Raportul analitic și tehnic

Informații suplimentare

Autor

, , , , ,

Format

21×29.7

Pagini

84

ISBN

978-606-29-1003-0, 978-606-9062-30-2

Categorie:

Descriere

Indicatorii Cultură pentru Dezvoltare (CDIS) arată rolul stimulator și de lider al culturii în dezvoltarea durabilă. Datorită metodei inovatoare, acest instrument de susţinere şi elaborare de politici, bazat pe fapte și cifre analizează relația multidimensională dintre cultură și dezvoltare.

Analiza a șapte dimensiuni cheie ale culturii și dezvoltării, prin evaluarea a 22 de indicatori-cheie, răspunde nevoilor și circumstanțelor țărilor cu venituri mici și mijlocii.

Bogăția datelor cantitative generate prin implementarea CDIS promovează politici culturale mai bine informate și integrarea culturii în strategiile de dezvoltare, contribuind astfel la punerea în aplicare a Convenției UNESCO din 2005 privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale.

Metodologia CDIS este rezultatul unui proces de cercetare de patru ani (2009 – 2013). Până la sfârșitul anului 2018, a fost testat și implementat în 14 țări din întreaga lume, demonstrându-și potențialul de impact asupra politicilor. Având în vedere succesul obținut de metodologia CDIS și cerințele ulterioare pe care le-a produs la nivel național, implementarea a continuat, după faza inițială de testare, prin extinderea bazei de date globale CDIS prin includerea de noi țări.

România a început implementarea CDIS în ianuarie 2018 și a finalizat procesul în decembrie 2018. Acesta este un scurt rezumat al rezultatelor, al detaliilor implementării și impactului proiectului CDIS în România.

WordPress Lightbox