Coș

Cerințe tehnice și contabile ale cheltuielilor de capital din fonduri publice

Informații suplimentare

Autor

, , ,

Format

17×24

ISBN

978-606-28-0879-2, 978-606-9062-01-2

Pagini

188

Categorie:

Descriere

Un principiu fundamental în utilizarea banilor publici îl constituie maximizarea rezultatelor economice şi sociale, obţinerea celei mai mari valori pentru fiecare leu investit.

În funcție de rolul pe care îl au în atingerea obiectivelor prioritare o importanţă deosebită trebuie acordată prognozei veniturilor şi cheltuielilor bugetului local, și implicit a ierarhizării programelor și proiectelor de investiții.

Stabilirea priorităților contribuie la atingerea obiectivelor strategice ale unei localități şi se realizează în baza unei metodologii care înlătură subiectivismul și conduce la folosirea eficientă a resurselor financiare. Includerea în program a proiectelor de investiții implică în mod obligatoriu identificarea resurselor de finanțare.

Programul de investiții, ca instrument la îndemâna administrațiilor publice locale, dobândește o legitimitate sporită, prin girul cetățenesc, astfel încât finanțatorii externi și potențialii investitori vor avea garanția sprijinului comunității în proiectele pe care le vor finanța.

WordPress Lightbox